Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Flyttet ut, men husleier krevde husleie ut kontrakten.

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg flyttet ut i fjor, og inngikk en 10mnd-kontrakt som gjaldt fra August 2015 til Juni 2016. Ga beskjed i juni om at forlengelse av kontrakt ikke var ønsket (pga økonomi), huseier ga oss lov til å fortsette å bo etter kontrakten var utløpt, og vi fikk beskjed om at hun hadde funnet ny leietaker og at vi skulle være ute 29. August. Denne beskjeden fikk vi 19. August. Leiligheten ble ryddet og vasket tilstrekkelig innen tidsfristen, og nøkler ble avlevert til huseier den 29. August. Da sa hun at fordi vi betalte leie den 15. hver måned, og vi hadde blitt til den 29., så ville hun ha en halv måneds husleie. Er dette rett og rimelig? 10mnd-kontrakt er, har jeg funnet ut, ikke gyldig som tidsbestemt kontrakt men teller som tidsubestemt kontrakt, slik at hadde vi fulgt reglene for oppsigelsestid kunne vi ha bodd t.o.m. September. I tillegg var jeg 17 da jeg skrev under på kontrakten, altså er den egentlig ikke gyldig. Hva er riktig å gjøre i denne situasjonen?

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer