Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte til byen og starte på skole der neste år. Er det dumt å flytte nå, før jeg starter på skolen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

jeg er 17 blir 18 denne måned jeg vil flytte til byen og starte på skole det neste år og jeg har ikke jobb eller jobberfaringer. jeg vil til byen fordi jeg bor i en liten by der alle kjenner hverandre og der har jeg store sosial problemer og jeg hører mange folk baksnakke meg, jeg er ganske sikker på at jeg ikke kan forandre hvordan de tenker. alt jeg vil er flytte til ny by og starte på nytt. og noen sier at er dumt ide men jeg vil prøve likevel fordi jeg vil ikke leve sånn hele livet mitt. so jeg trenger hjelp med å vite det jeg trenger å gjøre for å flytte og hva det kan være er det dumt å flytte nå? bør jeg vente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er trist å høre at du ikke trives så godt i den byen du bor i nå og at du opplever å bli baksnakket. Jeg forstår at du derfor ønsker å komme deg litt vekk og å møte andre mennesker og få nye impulser.

Jeg kan ikke svare deg på hva som er riktig i din situasjon. Dersom du klarer å skaffe deg en jobb og en leilighet som ikke er alt for dyr så er det ikke nødvendigvis noe i veien for å gjøre dette. Det handler bare om å være disiplinert nok til å bo alene og å klare seg økonomisk. Så om dette er noe du tror du kan klare og du virkelig ønsker å er det kanskje riktig for deg.

Jeg tror nok uansett det vil være lurt å prøve å skaffe seg en jobb først, slik at du på en måte har en garanti for at det vil komme noe penger inn også i begynnelsen når du flytter. Nedenfor legger jeg ved noen gode artikler som gir noen godte tips til hvordan man kan søke jobb for første gang.

Det andre du må gjøre er jo å finne deg en leilighet. Kanskje kan du bo i et bofellesskap? På den måte møter du nye mennesker med en gang du flytter inn og det er ofte også rimligere enn å bo alene. Med tanke på priser hjelper det også ofte å finne et sted litt utenfor sentrum av byen, der er ofte boligprisene noe lavere. Jeg legger ved noen artikler som handler om det å flytte for seg selv også.

Som nevnt så kan jeg ikke svare på hva som er riktig i din situasjon, men det kan nok være lurt å snakke litt med foreldre og venner om dette. Du sier at noen mener det er dumt, men det kan være at noen forstår deg og er enige også? Ettersom du snart er 18 år så tar du dette valget selv, men tenk i alle fall nøye igjennom hvordan dette vil bli og om du kommer til å klare deg økonomisk og trives bedre i denne byen eller ikke.

Jeg håper dette var til hjelp. Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra