Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg er 14 år og vil flytte ut hjemmefra. Vet dere noe om hvordan det er å bo alene når en sliter en del psykisk?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 14 år som har utrolig lyst å flytte hjemmefra! Selv om jeg "bare er 14", har jeg alltid vært veldig moden for alderen. Jeg har snakket litt med mamma, om det å flytte hjemmefra, og begge er enige i at jeg er ansvarsfull nok til å bo alene. Det hun derimot er bekymret for, er at jeg ikke er stabil nok psykisk til å bo alene. Jeg har av og til "dårlige dager", der jeg rett og slett ikke fungerer. Jeg kommer meg ikke på skolen, jeg snakker ikke med noen, jeg vil ikke spise, jeg ligger så og si urørlig i senga hele dagen. Jeg har slitt lenge med depresjon, men ting begynner å se lysere ut. Disse dårlige dagene kommer sjeldnere og sjeldnere, men slike dager har jeg jo uansett hvor jeg befinner meg. Om jeg er alene, eller med familien, det har da ikke så mye å si? Spørsmålet mitt til dere er om dere vet noe om det å bo alene i en ung alder, hvis du sliter en delpsykisk? Jeg vet det er mye ansvar generelt, men det er både jeg og mamma sikre på at jeg klarer å håndtere.

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer