Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Det er trangt og bråkete hjemme. Kan jeg få økonomisk hjelp til å flytte ut?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg fyller 18 år om noen måneder og har et ønske om å flytte ut med en gang jeg fyller 18. Jeg er en del av et hushold på 5, med alenemor. Min lillesøster har downs syndrom, så det er en asistent hjemme hos oss nesten hele dagen. Altså en total på 6 pers. Dette fører til at det er lite plass, mye støy og mye krangel, og jeg sliter ofte med ro til lekser, konsentrasjon og er gjennerelt stressende. Jeg føler at det er mer bry å bo hjemme enn det er verdt, ettersom jeg for det meste har tatt vare på meg selv siden jeg var 13. Jeg har forstått at det hovedsaklig skal være forsørger som skal gi økonomisk støtte ut videregående, men min mor har ikke råd til at jeg bor ute. Beste løsning hadde selvfølgelig vært en deltidsjobb, men hva hvis jeg ikke får tak i det? Tror dere jeg kan få bostipend, dagpenger eller noe liknene? Vet at studielån er en mulighet, men vil være sikker på at det er eneste utvei før jeg hamstrer opp masse lån...

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer