Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Utleiers adgang til hybelen

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg leier en leilighet som er beskrevet som hybel i kontrakten. I kontrakten står det også at huseierne har lov til å komme på uanmeldte besøk. I starten, når jeg flyttet inn gikk huseierne ofte rett inn i leiligheten min. Jeg reagerte på dette, og det roet seg. Huseierne kom fortsatt ofte å banket på (ca. hver 2. uke), og det var ingen form for kommunikasjon over melding. Jeg har lenge vurdert å spørre dem om det hadde vært mulighet for å kommunisere mer over telefon, da jeg føler de har vært veldig påtrengende. I går banket det på døren igjen. Det banket veldig intenst på, noe huseierne pleier å gjøre, men denne gangen var det værre enn vanlig. Jeg gikk å åpnet opp døren, og der stod begge huseierne (kone og mann). De brøytet seg forbi meg som stod i døra, og gikk inn i leiligheten. De brydde seg ikke om at jeg hadde besøk, og de virket ganske sinte når de entret leiligheten. Hvilke rettigheter har jeg i forhold til dette? Har de lov til å gå inn i leiligheten?

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer