Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan faren min leie ut sin halvdel skattefritt

account_circle

SPØRSMÅL

Heisann! Har planer om å kjøpe ein 2-mannsbolig med faren når eg skal studere. Han skal eige 49-50% og eg skal eige 51-50% av boligen. Vi skal leige ut det eine soverommet, slik at han får dei inntektene. Eg skal bu der gratis, fordi eg eiger halve boligen. Spørsmålet mitt er om han må betale skatt på inntektene sine? Har lest at han slepper det om "eigeren" bur i over 50% av boligen, men er det nok at kun eg bur i boligen? Far min kjem ikkje til å bu der. Kan eg stå som "eiger", medan han berre er "lånetaker" eller noke sånt? Litt av poenget er at han skal få alle inntektene frå rommet vi leiger ut, for då får eg ikkje redusert stipend. Takker for svar!

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer