Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte hjemmefra. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vil ikke bo her mer vil flytte ut. Det har vært så mye krangel av familie slektninger og pappa har også slått mamma før vært fall masse ting har skjedd. Bare orker ikke. Når jeg er hos venner ser jeg at uansett hvor mye dume ting de gjør så blir ikke forelderene så veldig sure og mister kontroll. Vil ikke ta selvskade fordi da ser vennene mine det. Lurer på om det går an å slippe dette uten om å tenke på å ta live sitt. Eller barnevernet. Vil leve på min egen hånd tjene penger selv. Og flytte ut. Vær så snill vil ikke til barnevernet. Har ikke veldig lyst til å stoppe livet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Det høres ikke ut som du har det så godt om dagen, det du beskriver gjør at jeg skjønner godt at du tenker på måter å løse vanskelighetene dine på. 

Å flytte for seg selv og tjene egne penger når du er 14 år, er ingen god løsning.  Det koster så mye å bo og leve at det klarer du ikke ved siden av å gå på skole, og ungdommer på din alder skal heller ikke bo alene. 

Jeg vet jo ikke hvorfor du ikke ønsker å kontakte barnevernet.  Min er faring er nemlig at det er mange flotte mennesker som jobber der og som er flinke til å hjelpe ungdommer og familier som sliter på ulike måter. 

Dersom du allikevel ikke ønsker å kontakte dem, kan du jo også forsøke å snakke med helsesøster på skolen; eller en lærer du er trygg på eller en annen voksen som du stoler på.  Jeg mener vertfall veldig sterkt at du ikke bør gå alene å tenke på disse tingene, men snakke med en voksen som kanskje kan hjelpe deg å finne en løsning. 

Lykke til!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å bo?

Kalkulator og budsjett (foto: ung.no)

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra