Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte fra huset mitt fordi min far slår meg og skriker på meg. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er jente på 17 år gammel. Jeg vil flytte fra huset mitt fordi min far slår meg og skriker på meg. Jeg ønsker ikke å gå til barnevern fordi jeg vil leve med vennen min og hennes mor. Kan jeg gå for å leve med de uten å foreldres mine samtykke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Det er ikke så veldig uvanlig at ungdommer på 17 år ønsker å flytte ut fra foreldrehjemmet, men det er ikke bra at din far slår deg.  Heller ikke at han skriker til deg.  Det er ulovlig å slå, det gjelder både mot egne barn, foreldre aller andre. 

Når det gjelder ditt ønske om å flytte til din venn og hennes mor, så er det slik at du må ha foreldrene dine sitt samtykke når du ikke er 18 år.  Når du blir 18 er du myndig og kan ta dine egne valg helt på egen hånd.   

Men det kan jo være en tanke at mor til din venninne tar en prat med din far for å se om de kan finne en løsning sammen med deg.  Det koster jo penger å bo, både til bolig, mat og klær, så det er lurt å ha foreldrene sine med på lag når en skal flytte ut. 

Lykke til!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra