Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan foreldrene mine nekte meg å bytte skole?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! jeg og 2 andre venninner tenker å bytte skole da vi ikke trives på skolen vi går på nå. vi er alle født i 2001 og går vg1 nå. 2 av oss blir 17 år nå før sommeren og ho andre i oktober. Vi må da flytte i leilighet, men forendrene mine er litt redd fordi de trur vi kommer til å drikke osv. Så jeg lurte på om de har rett til å nekte meg å bytte skole nå som jeg er 16? jeg blir 17 rett etter at vi har søkt på vg2. Jeg bor i troms fylke til vanlig men går på skole i nord-trøndelag nå. skolen vi vil bytte til er i sør-trøndelag. kan de nekte meg da å bytte skole da eller ?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer