Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha eget rom.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som nettopp som har blitt 13 år. og vet ikke om det er krise nok for dere men jeg personlig synes at dette er veldig viktig! som sagt er jeg blitt 13 og det skjer mye med meg. og jeg bor hos faren min med 2 av søsknene mine som er 4 og 6 år mindre en meg. og pappa har bare 1 rom for meg og søsknene mine. og jeg synes det er flaut og ekkelt og ha samme rom. jeg driver og ser på hus til pappa uten at han vet det! men det jeg lurer på er om dere har noen tips for at det skal funke med meg og søsknene mine. og helst litt raskt for jeg holder nesten ikke ut. jeg vil ha privat liv liksom. håper dette er krise nok, men takk hvis dere svarer! mvh jente på 13! <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forstår at det kan være vanskelig å dele rom med to yngre søsken nå som du har blitt 13 år. Tenker at det er noe du kan snakke med pappaen din om.

Fortell at det er vanskelig å dele rom med de to yngre søsknene dine nå som du er tenåring. Fortell hvordan de føles for deg.Kanskje kan dere finne en løsning sammen. Praktiske løsninger kan være å dele rommet dere har nå med en lettvegg eller med møbler. 

Ønsker deg lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet