Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg fortelle mamma at vi har sex?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år som er sammen med en 21-åring. Vi har vært sammen i 3 måneder og har regelmessig sex. Forholdet vet mamma og pappa om og de er ok med det, men da jeg fortalte mamma om han så spurte hun ikke om hele den sex-delen, så vi har liksom ikke pratet om det. Etter det har jeg startet på minipiller og trives med det. Jeg lurte på om jeg skal si til mamma at jeg går på pillene og at jeg ikke er jomfru lenger? Kan hun nekte meg å være hos han da? Hun har for mange år siden nevnt at hun er imot abort og angrepiller og p-piller på grunn av religiøs overbevisning. Hva gjør jeg? Hilsen Jente på 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er flott at foreldrene dine er positive til forholdet. Om du vil fortelle dem at dere har sex, må være helt opp til deg. Dette handler jo om hva du er komfortabel med å dele og om dette er noe du ønsker å snakke med foreldrene dine om. Det er foreldrene dine som bestemmer over deg og det vil alltid være en risiko for at de reagerer på at du har sex med kjæresten. Med tanke på at moren din har veldig tydelige meninger, kan det være lurt å tenke over hva du tror kommer til å skje. Det kan jo godt være at moren din ikke kommer til å reagere så sterkt som du tror, men det er alltid en sjanse for at det kan bli en konflikt. 

Sex er ofte er vanskelig tema. Uansett hva slags meninger du har, det kan i hvert fall være lurt å tenke over hvordan du ønsker å snakke med moren din om dette - hvis du bestemmer deg for å fortelle henne det. Det er flott å ha et åpent forhold med foreldrene sine, men det er også helt normalt å ikke fortelle alt.

Mange ønsker kanskje å holde sexlivet sitt privat, men dette er helt individuelt. Dette er et valg du må ta ut fra hva du ønsker å fortelle moren din. Som sagt; det er jo alltid en risiko for at hun vil reagere sterkt, men det kan også være at det vi gå helt fint:)

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene