Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Studielån og omgjøring til stipend.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har søkt om maksimalt lån til fulltidsstudiene mine i oslo. For at en del av disse pengene skal bli gjort om til omgjøringslån så er et krav at jeg ikke bor med noen av foreldrene mine under studie perioden. Lånekassen skriver dette: Dersom du har fått omgjøringslån fordi du har oppgitt at du ikke bor sammen med foreldrene dine, kan Lånekassen senere kreve at du dokumenterer dette. Ta derfor vare på alle leiekontrakter og liknende. Men jeg skal bo hos familien til kjæresten min i huset deres.. og jeg trenger ikke å betale noe som helst for å bo der. Telles jeg som en gyldig borteboer da? Har jeg rett på omgjøringslån? Og hvordan kan jeg dokumentere at jeg verken bor med min mor eller far hvis lånekassen krever dokumentasjon på dette? Takk!

account_circle
AKTUELT NÅ

Hva er stress?

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

Les mer

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer