Hopp til hovedinnholdet

Kjøpe leilighet eller leie

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei er en jente på 20 år og har noen spørsmål. 1 jeg har nå hatt mens siden jeg var 10 og det har vært regligmessig menstrasjon hele tiden og blød kraftig bruker ob kraftig og bind i tilleg blør igjennom ob. men det jeg skulle si da der er al jeg skulle hatt nå mensen for flere uker siden har ikke hatt mensen på 3 mnd nå og går ikke på p- piller eller noe form for prevensjon. Har helder Ikke kjæreste helder og ikke hatt sex på 6 mnd. Jeg har eggeløsning det har jeg men ikke mensen. 2. Jeg sliter nå litt med mye luft i magen magen min er sykt opplåst jeg promper hele tiden det er sykt irriterende for de som er rundt meg og jeg bor alene så det gjør ingen ting bare synes det er da deilig og prompe og rape men ikke med andre til stede. 3. Siste spørsmålet er at jeg har det så bra for tiden og har fast jobb og tener ganske bra. Og lurer på og kjøpe leilighet eller og leie vet ikke hva som er lurt? Takk for svar fra en beskymret jente på 20 år

Besvart 30.10.2018 21:25
 

Svar
Hei

Spørsmål 1 og 2: 

Det kan være mange grunner til at mensen ikke kommer som forventet. Les mer om det her. Menstruasjonen kommer ca to uker etter eggløsning, med mindre egget blir befruktet og det blir en graviditet. Har du hatt ubeskyttet samleie, kan du ha blitt gravid. Ta en graviditetstest for å finne ut av det. Du kan ta graviditetstest hos legen, på helsestasjon for ungdom eller på egen hånd. 

Luft i magen er vanlig og helt ufarlig. Visse typer kosthold (noen typer matvarer) kan virke inn på mengden luft fra tarmen. Her må man nesten bare prøve seg litt fram hva som fungerer best for egen mage. På NHI.no sine sider kan du lese mer om råd mot oppblåst mage

Spørsmål 3:
Dersom du ikke har nok penger i banken trenger du boliglån for å finansiert boligkjøp. I forbindelse med søknad om boliglån har banken to krav som må oppfylle:
1. Du må ha tilstrekkelig inntekt til å kunne betale utgiftene på boliglånet ved siden av andre faste utgifter i den boligen du kjøper. I tillegg må du ha nok igjen av inntekten din til å kunne leve et greit liv.

2. Du må ha spart opp egenkapital slik at du ikke trenger å låne mer enn inntil 85% av kjøpesummen. Det vil si at hvis du ønsker å kjøpe en bolig som koster 2 mill, så må du ha 300 000 i oppspart egenkapital eller mulighet for å stille god sikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

Du kan eventuelt ta kontakt med banken din og høre hva de krever for å gi deg lån. De kan også hjelpe deg med å sette opp en spareavtale.

Det er særlig kravet til egenkapital som gjør det vanskelig for ungdom å kjøpe bolig i dag. De som ikke har mye penger eller foreldre som kan bidra er henvist til å leie inntil de har spart opp nødvendig egenkapital.

Selv om det kan være gunstig å kjøpe og eie bolig, vil det derfor leie av bolig være det eneste alternativet på kort sikt for mange.

Hilsen legen på Ung.no og Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjøpe bolig - hvem kan få lån?

Kan du få lån?

Lønner det seg å kjøpe, og hvem kan få lån? Her kan du lese om startlån fra Husbanken, samt andre nyttige tips til deg som vurderer å kjøpe noe eget.

Les mer

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer

Luft i magen?

Luft i magen (colourbox.com)

Alle promper! Det er helt naturlig og normalt! Men noen ganger kan man bli så oppblåst og føle at man må prompe så ofte at det er vondt og plagsomt.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene