Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan utleier nekte å godta den jeg fant til å ta over min kontrakt?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har inngått en 3 års leiekontrakt som sier at jeg kan si opp enten hver mai med to måneders oppsigelsestid, eller jeg kan flytte ut når som helst mot at jeg finner ny leietaker. Fremleie er ikke tillatt. Nå har jeg funnet et nytt sted å bo og må derfor finne en ny leietaker. Jeg lurer på om utleier har lov til å nekte den nye jeg har funnet? Han er nemlig veldig streng på at han vil de skal bo der lengst mulig, mens hun nye jeg har funnet kun kan bo der i et halvt år (altså at hun flytter inn i januar og sier opp i mai slik som kontrakten tilsier). Hun er i tillegg utvekslingsstudent og snakker ikke norsk, men engelsk flytende. Kan utleier nekte at hun flytter inn på bakgrunn av dette? Er veldig begrenset med nye leietakere som kan ta over, og nå risikerer jeg å måtte betale dobbel husleie frem til august. Vennlig hilsen Hanne

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer