Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når jeg har oppdaget skjeggkre i boligen jeg leier?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Vi har nettopp leid en leilighet i ett halvårs tid og nylig oppdaget skjeggkre.. jeg har sterk insektsfobi og har angst for å bo her. Vi har nå funnet en annen leilighet vi tar over ganske snart. Alle møblene våre må nærmest kastes for jeg er dødsens redd for å få de med.. vi har ikke sagt ifra til huseier i frykt for at han skylder på oss og tar depositumet fra oss mtp bekjempelse (noe som er umulig tydeligvis) kan han egentlig det? De dyra var her nok fra før..men, i den nye leiligheten er det bindingstid på ett år (!). Hva i all verden gjør vi om vi ser de der? Jeg klarer knapt å være der da.. har vi noen rettigheter? Kan de holde depositumet ? Det kryr ikke av dem her vi bor nå, så jeg tviler litt på at vi får de med. Men det kan jo være skjeggkre i den nye fra før feks.. er livredd for det og klarer ikke glede meg over ny leilighet. Er så lei limfeller og støvsuging og å være redd i mitt eget hjem. Det er jo bindingstid ett år! Hjelp

SVAR

Besvart 09.01.2019 14:09:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjekkliste ved flytting

Det kan være skummelt å flytte ut for første gang, og mange er usikre på hvordan de skal gå fram. Hva må du gjøre, og hva er lurt å gjøre?

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
account_circle