Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg vil ikke fortsette å blande meg inn i krangelen med naboen lenger.

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er i en veldig vanskelig situasjon. Familien flyttet for 13 år siden inn i en helt ny enebolig. Kort stund etter ble nabotomta kjøpt og vi fikk naboer. I begynnelsen var vi gode venner, men vi fikk snart problemer. Naboene våres sitter ute, røyker, drikker og snakker høyt til ofte etter 23:00. I begynnelsen reagerte pappa kraftig. Vi har etnisk bakgrunn fra et annet land hvor dette ikke er akseptabelt i det hele tatt. Det har vært mye krangel frem og tilbake. Den siste tiden kan det hende de går inn før 23:00, men pappa reagerer fortsatt. Ofte med sint gebrokkent norsk som naboene finner truende. Mamma sender oss barna til å gripe inn i krangelen og det oppstår fort en pinelig situasjon. Pappa har fått varsel (husbråk SL § 360), men fortsetter å reagere på sin sinte måte. Snart har alle barna flyttet ut og jeg er bekymret for hva som kommer til å skje når vi ikke er der. Det er dessuten veldig slitsomt for meg å gripe inn på den måten når jeg ikke vil blande meg inn i det.

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer