Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Medleietaker mener oppsigelsestiden er én måned, men jeg er uenig.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har leid en leilighet i en bygård sammen med tre andre beboere. Vi har bodd i et bofellesskap/kollektiv. Da leieforholdet ble innledet, sto fire av fire beboere på leiekontrakten med utleier. To av disse har senere flyttet ut, og blitt erstattet med to andre. En av disse nye har leid uten kontrakt. Den aktuelle leietakeren har betalt leie til meg, som jeg har viderebetalt til utleier. Leietakeren leide soverom, men også hatt fri tilgang til stue, kjøkken og bad på lik linje med meg og de andre beboerne. Personen uten kontrakt har bestemt seg for å flytte, og sa ifra 1,5 mnd. før utflytting. Han mener at huseieloven § 9-6, sier at han har 1 mnd. oppsigelsesfrist ettersom han mener avtalen gjelder "enkelt beboelsesrom". Jeg mener at han har 3 mnd. oppsigelsestid som er standard for ordinære leieavtaler. Hvilke av disse tolkningene er korrekt, og finnes det noen avgjørelser i lignende saker som kan vises til i denne saken? Takk

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer