Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si til faren min at jeg vil flytte tilbake til moren min?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Noen dager før 17. Mai i 2018, så flyttet jeg til faren min. Jeg syntes at det var veldig godt å bo der, siden jeg aldri hadde gjort det før. De siste månedene, så har jeg bare tenkt mer og mer på å flytte tilbake til moren min. Årsaken til det er mest på grunn av min egen helse og at økonomien til faren min + samboeren hans ikke er så stabil. Jeg er usikker på hvordan jeg skal fortelle dette til han. Mulig å få noen forslag eller tips/råd? Han kommer ikke til å ta det lett, og det blir nok veldig mye sinne innblandet. Jeg føler ikke for å krangle med han. Han vet ikke at jeg føler at jeg ikke har det bra der, så det kommer til å være mye på en gang.

Besvart 30.06.2019 23:32
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette er forståelig at du synes er vanskelig. Det er leit å høre at faren din kommer til å takle dette bra. Det er ofte viktig at du kjenner sikkelig etter og kjenner etter de grunnene som er viktigst for deg. Det er ofte vanskelig for foreldre å høre grunner som handler om kritikk av dem.  La det handle om deg, at du ikke greier å venne deg til å bo der han bor osv.

Tenker du at det blir helt umulig å snakke med ham, kan du bestille time ved familievernkontoret der du bor. De er eksperter på å hjelpe familier løse konflikter og snakke sammen på en bedre måte. Det er gratis. Det kan kanskje være lurt å snakke med moren din på forhånd, hun bør være med.

I tillegg eller i forkant, kan det være godt å snakke med noen for din egen skyld. Kanskje du kan få noe flere gode råd. Helsesykepleier og sosiallærer er ofte gode mennesker å snakke med. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted å ta kontakt.

Er du redd for at faren din skal bli voldelig, bør du ta kontakt med barnevernet der du bor eller ringe Alarmtelefonen 116 111. Når du er fylt 18, kan du selv bestemme hvor du vil bo. Om det er i orden for moren din at du flytter til henne kan ikke faren din stoppe deg.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra