Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Foreldrene mine vil ikke forsørge meg etter ungdomsskolen, er det vanlig?

account_circle

SPØRSMÅL

Foreldrene mine sier at så snart jeg er ferdig med ungdomsskolen, så skal de å selge huset deres og flytte uten meg. Da foreldrene mine var på min alder, så var det veldig vanlig at ungdommer fant seg fast jobb rett etter ungdomsskolen. Så de er veldig tydelige på at nå er det min tur til å "bli voksen" bli ansvarlig for meg selv, og tjene mine egne penger. De har sagt at de ikke har noen planer om å "finansiere meg" etter ungdomsskolen, selv om jeg fremdeles er under atten år. Det er selvfølgelig ikke snakk om at de har "dårlig råd" eller noe. Men de forventer at jeg skal gjøre som de gjorde da de var på min alder. Jeg har allerede forsøkt å snakke med rådgiver på skolen om dette. Men det virker ikke som hun trodde på det. Det er vel ikke vanlig at foreldre forlanger noe sånn fra barna sine. Rådgiveren på skolen hadde ikke noe særlig tips å komme med, og hadde ikke peiling på hva jeg burde gjøre. Kan jeg kreve at foreldrene min hjelper meg gjennom VGS også, selv om de ikke ønsker det?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer