Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Er den ettårige tidsbestemmelsen ulovlig? Kan jeg avslutte leieavtalen?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har nettopp flyttet hjemmefra, og bor i en privat studentby. Jeg trives dessverre ikke, allerede etter første uke i studentbyen (som er kombinert med et vandrerhjem) har det vært innbrudd i vaskeriet slik at kun en maskin fungerer fordelt på veldig mange studenter og el-sykkelen min har blitt stjålet. Videre er jeg ikke helt fornøyd med beliggenheten. En venninne har kjøpt seg leilighet, og ser etter en leietaker, noe som hadde passet meg perfekt. Likevel har jeg bundet meg til en ettårig kontrakt, som kun hadde 14 dagers angrerett (som jeg tegnet under før jeg i det hele tatt ankom studentbyen). Etter å ha søkt litt rundt virker det som om det ikke er lovlig å gi en tidsbestemt leiekontrakt på ett år. Har jeg dermed rett til å avslutte leieforholdene/ kreve lenger oppsigelsestid, og hva vil da skje med depositumet mitt? Hvis jeg ikke har disse rettighetene, lurer jeg på om jeg har andre rettigheter som kan få meg ut av kontrakten, evt. Fremleie. Takk :)

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer