Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale leie i hele oppsigelsestiden?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en spørsmål jeg har fått oppsigelse fra huseier mit i august til første Desember fristen alt i orden og klar ingen problem men jeg har spørre han. kan jeg flyte før første desember i tilfeller jeg finest en leilighet før fristen han har godkjent den først. Men jeg har informerte han om jeg kan flytte ut til 30 september ug han kan låne ut leilighet fra 1. Oktober nå kommer han med SMS Hei det ble nok litt for kort varsel for oss med utflytting allerede 01.10 Vi må derfor si at du må betale til 01.11 beklager men slik er det. Vår sønn får ikke møbler i Container før det nå min saken jeg har ikke penge til betale 2 husleie på en og de sammen Måned.Jeg tenke hvilken ansvar har jeg og han sønn fikk en Container. i Thailand eller ikke til den måned. de hus marked med dyr er ikke bra i Norge og der ikke lett til finne et bra plass.mår jeg betale fram til 1.11 husleie eller har jeg rett til flytte før uten betaling fram til 01.11 og utbetaling min Depositum.

Besvart 16.09.2019 15:08
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår deg er leieforholdet sagt opp i august, og det er avtalt tre måneders oppsigelsestid. Dette medfører at du i utgangspunktet har oppsigelsestid ut november, og dermed må betale husleie ut november, med mindre du og utleier avtaler noe annet.

Du skriver at du "informerte" utleier om at du kan flytte ut den 30. september, men sier ikke noe om at han svarte noe annet enn det som står i SMSen du siterer. Dersom du kan dokumentere at dere avtalte at leieforholdet opphører den 30. september, kan du holde utleier til denne avtalen. Er det derimot ikke gjort noen slik avtale, og utleiers tilbud om utflytting innen 1. november er det som gjelder, vil du måtte betale husleie også for oktober.

Merk allikevel at din plikt til å betale opphører samtidig som en ny leietaker flytter inn, eller hvis utleier begynner med omfattende oppussingsarbeider eller lignende. Da har noen andre tatt over disposisjonsretten til boligen, og det skal ikke du betale for.

 

 

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Hvordan tar du opp ting med utleier?

En vask som lekker. (foto: ung.no)

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra