Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til rent drikkevann i leieboligen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Har jeg rett til å ha rent drikkevann? sist hus familien min hadde var det rent vann i starten, men så etter en stund startet det å bli brunt å smake rart. folk har også blitt syke etter å ha drukket vannet fra kranen. etter dette så har vi drukket vann fra jobben/kjøpe-vann. dette har foregått i rundt et år nå. vi har flyttet den siste måneden så jeg bryr meg ikke så mye lenger siden jeg kan drikke rent vann igjen. men dette var litt spesielt. fordi han vi leide huset med gjorde fint lite med vannet for at det skulle bli rent igjen. tvert imot så sendte han noen kuer for å bli i en innhegning som var "rundt" brønnen, slik at de kunne gå rett bort til brønnen vår. det har også vert ikke noe vann i det hele tatt. hva skal man gjøre med dette? synes synd på de neste som skal leie huset. jeg har også dokumentert litt om hvordan det ser ut i brønnen. her er noen videoer. den første er for 1 år siden. de to andre er fra i sommer. denne lenken fører til videoene: bit.ly/2kM7qvg

Besvart 16.09.2019 16:25
 

Svar
Hei

I utgangspunktet har du som leietaker krav på rent drikkevann. Om du kan kreve noe av utleier avhenger dog av hva som er informert om, og avtalt, vedrørende drikkevannet før leieforholdet begynte.

Dersom det ikke er gitt noen informasjon eller gjort noen avtale vedrørende vannforsyningen, kan leietaker kreve at utleier ordner med rent vann, eventuelt kreve erstatning for kostnader til rent vann. Leietaker kan også ha krav på et prisavslag.

Er det derimot informert om at boligen får vann fra en brønn, og at vannet kan bli av dårlig kvalitet i perioder, vil leietakers muligheter til å kreve noe av utleier være langt mindre - kanskje ikke-eksisterende, avhengig av hva det er informert om.

Det er derfor alltid viktig å lese leiekontrakten nøye, og å stille de riktige spørsmålene når man er på visning.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Boligblokk. (www.colourbox.com)

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra