Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye skal ny medleietaker betale for eierandel i møblene våre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

En i kollektivet vårt skal flytte ut, og en ny skal flytte inn. Hvor mye er det vanlig å betale for å kjøpe seg inn på møbler og annet vi har kjøpt felles? Personen som skal flytte ut mener at den nye personen skal betale innkjøpsprisen av det vi har kjøpt inn av møbler og div, men dette blir over 1300kr, noe jeg syns er alt for mye siden mye av tingene er slitt. Hvor mye skal den nye personen betale til den som flytter ut?

Besvart 19.09.2019 16:05
 

Svar
Hei

 

At den som flytter inn skal betale det samme som dere gjorde da tingene var flunkende nye, høres urimelig ut. Personen som flytter ut kan ikke forvente å skulle gå i null i denne sammenheng - det henger ikke på greip.

Om man krever erstatning for ødeleggelsen av et møbel, eller om man skal få forsikringsselskapet til å dekke ødeleggelsen av et møbel, skal det gjøres fratrekk av en sum tilsvarende den verdireduksjonen slitasje og elde på møbelet utgjør.

Det rimelige i den situasjonen du beskriver, er at det gjøres et fratrekk for nettopp elde og bruksslitasje, samt eventuelle skader.

Det er vanskelig å si hva størrelsen på verdireduksjonen utgjør i kroner og øre. Dere må nesten bare bruke skjønn. Dersom det er skader, eller mye slitasje, vil det naturlig nok svare til en større reduksjon enn om møbelet ser flunkende nytt ut.

Dersom det går an å finne tilsvarende møbler på f.eks. finn.no, kan det gi en pekepinn på hva "folk flest" synes de er verd, men ta også da i betraktning at noen selger ting på nettet mye fordi de vil bli kvitt dem. Når ting ikke har bruksverdi for den som selger dem, skrur de ned prisen.

 

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bo i kollektiv?

Bo i kollektiv (colourbox.com)

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra