Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil komme meg bort fra pappa men kan ikke flytte til mamma, må jeg gå via barnevernet eller er det noen andre som kan hjelpe meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 16 år som sliter stort. Jeg klarer ikke bo hos pappa lenger, og hos mamma får jeg ikke lov av barnevern å bo. Pappa og jeg har en krangel som har vart i 3 år nå. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si dette, men vi har ikke akkurat et far-datter forhold. For 3 år tilbake, så skjedde det mye greier, og det resulterte i at han slo til meg. Men hverken barnevern eller politi ville hjelpe meg, fordi pappa fikk det til å se ut som at jeg hadde gjort det selv. Bevisene jeg hadde og vitnene jeg hadde var ikke til noen hjelp. og siden det har det bare gått nedover med oss. forrige uke, kastet han meg ut hjemme fra. Han har selvfølgelig en annen side av saken enn det jeg har. så den siste uka nå har jeg sovet hos ei vennine og hos kjæresten min. i går ble jeg innblandet i en dramatisk situasjon med mamma og stefaren min. Han tok å skadet meg, og jeg har merker og vondt etter det enda. Politiet kom, og de måtte hjelpe meg med å få tingene mine ut fra mamma. Tingene jeg bare noen dager tidligere hadde lagret hos henne. Pappa ble blandet inn i situasjonen og politiet plaserte alt av ting og sånt hos pappa igjen. Pappa har tre barn fra før av, som hverken han vil miste, eller jeg ta fra han. (de har det bedre enn meg) Han har alltid greid å manipulere alt av barnevern, og politi osv sånn at det alltid har virket som om at det er jeg som er Bad guyen.. sånn at hver gang jeg har søkt hjelp, har det vært til ingen nytte. Ingen vil høre på meg. Jeg har sett litt rundt på nettet, og fant denne siden. Tenkte at kanskje jeg kunne fått litt hjelp. Funnet litt ut av hva jeg kan gjøre fornoe. Har jeg noe rettigheter, sånn at jeg kan komme meg vekk fra pappa? Må jeg gjennom alt det med barnevernet igjen, eller kan jeg søke hjelp hos noen andre denne gangen? hjelp meg! :-(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette forstår jeg virke veldig fortvilende for deg. Ut i fra det du skriver kan du ikke være noe sted hverken med moren din eller faren din og barnevernet har tatt parti for faren din.

 

Er det andre voksne du stoler på som kanskje kunne har hjulpet deg å forklare barnevernet hvordan det egentlige er? har du prøvd å snakke med noen på helsestasjonen for ungdom der du bor? Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg.

 

For at du skal flyttes hjemme i fra mot din fars vilje er det barnevernet som må inn. Føler du at barnevernet der du bor ikke vil se virkeligheten kan du ringe til barnevernets nasjonale alarmtelefon, 116 111. Der får du snakke med noen som ikke har snakket med faren din på forhånd, slik at du kan få lagt fram din side av saken.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra


Quiz: Hva vet du om husleia di?

Hva kan jeg be utleier fikse?