Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hei, jeg er en 19 år gutt som går på VG i Rogaland. Jeg er fra et annet nordisk land og er i VG2...

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 19 år gutt som går på VG i Rogaland. Jeg er fra et annet nordisk land og er i VG2. Jeg har lyst å flytte ut fra foreldrene mine til et hybel eller leilighet eller noe sånt, men jeg vet ikke helt hvordan det virker og hvis jeg kan på grunn av at jeg har ikke jobb og har ikke penger. Jeg og moren min krangler veldig mye og jeg er nesten alltid i dårlig humør fordi jeg føler meg dårlig for å ha kranglet med henne men hun er ikke alltid rettferdig. Min familie består av meg min mor,stefar og to lille brødre som moren min har med stefaren min. Men de er ikke gifte. I huset vårt har vi bare to soverom, og mine foreldre sover i stuen. Jeg vet ikke om jeg har rett til borteboerstipend fordi skolen som jeg går på er ikke 40km eller 3timers reise fra hvor jeg bor med familien min. Min mor sier at jeg er heldig å få bo med de og skal være veldig takknemlig for det. Hun hadde lovet meg at hvis jeg skulle fortsette på skole til universitet skulle hun la meg bo hos henne til jeg ble ferdig med studiene. Men jeg orker ikke å bo hos henne lenger, hver gang som jeg snakker med henne så krangler vi og det har alltid vært sånn med stefaren, vi er uenige om alt og kan aldri ha et vanlig samtale som vanlige folk gjør. Jeg tenker også om de har noe ansvar for meg mens jeg studerer fordi jeg er 19 og jeg er ikke en norsk statsborger.

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer