Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan jeg skrive husleiekontrakt før jeg blir 18?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente på 16 år som bor i oslo med familien. Neste år søker jeg skole på østfold fylke, og har planer om og finne hybel og flytte dit. Mamma er enig ( hun har foreldreansvaret)... Så dt jeg lurer på er: 1-Kan jeg skaffe hybel, og skrive kontrakt, med mammas samtykke(underskrift)?? Er dette mulig, selv om jeg er under 18, og selv om det er andre fylke? 2-Og når jeg finner leilighet, hvordan betaler man depostum?? Må depostum betales med engang etter kontrakten er signert? Og hvordan betaler man det? 3-Hvis depostum er 10 000 kroner, må jeg da ha 10 000 kroner på konto, for og kunne betale?? Må jeg spare og ha de pengene på konto?? Eller om mamma betaler litt fra sitt bank kort, eller noen andre slektninger skal hjelpe med og betale... hvordan kan det gjøres??? 4-Eller må alt være fra en konto (min) for og kunne betale?? Og om man betaler depostum, kan man da flytte inn, eller kan man flytte inn ført og så betale senere?? Og om man er student, og ikke har jobb, har det noe og si for de som leier ut hybler? Kan det være et problem at jeg ikke jobber eller har bevis for inntekten min, slik at jeg kan betale for husleie osv..?? Eller spørr de ikke hvordan jeg skal kunne betale osv.? Eller spørr de ikke hvordan jeg betaler osv?? Håper på svar, lurer veldig mye på dette!! Konkret og detaljert svar Takk :)

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer