Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Trenger bosted i Oslo for å gå skole

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg planlegger å flytte ut til høsten siden skolen min ligger svært uheldig plassert i forhold til det som er tilgjengelig av kollektivtransport her hos foreldrene mine. Dette har vært et tema for mye diskusjon her hjemme, og vi har kommet frem til at det som vil være mest aktuelt er å få plass hos en studentby/studenthus - men ser nå på søknadsskjemaene til blant annet SIO at det ikke vil være mulig å søke for elever fra videregående skole. Andre studentbyer, som blant annet Anker Studentbolig, er kun åpen for elever/studenter/lærlinger i aldersgruppen 18-36. Jeg har gjort mye research på hva som vil være gunstig for meg og har kommet frem til at å bo på kollektiv/bofellesskap ikke virker like aktuelt, selv om dette jo også er et av de billigere alternativene. Er dessuten svært få utleiere akkurat hèr som er noe interesserte i romkamerater i min aldersgruppe. Det jeg lurer på er om det finnes studentbyer(/andre "bofellesskap" i denne sjangeren) i Oslo som er åpne for søkere på 16 (elev i vgs i Oslo)? Eller om det finnes noen andre bra hybelsøkemotorer der prisene kan sammenliknes med de studentbyene tilbyr...? (Har vært på både hybel.no, Finn.no og sider som leie-bolig.no)

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer