Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Har jeg rett til å få tilbakebetalt depositumet mitt?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente som flyttet i 2010. Jeg var 17 år da jeg flyttet og hadde litt problemer med og finne en plass og bo før skole start. til slutt fant jeg det men syntes egentlig det var litt for dyrt med 4000 kr i månen bare for et rom i kjeller som det var et lite hybel kjøkken og en seng å ett lite skap. jeg hadde et bitte lite bad som ikke var plass til og snu seg på en gang. dysjen min var inne på utleigerens vaskerom.det var første gang jeg bodde for meg sjøl og tenkte kansjke det var ok å bo der en stud til jeg fant noe nytt. jeg hadde ikke nøkkel til Bad, soverom, eller dysj. som også førte til at jeg ikke følte meg helt trygg på att innen kom til og komme inn mens jeg dysjet. til slutt klarte jeg å få opp en gardin foran rommet med dysjen. da vi skrev kontrakt ( som jeg aldri hadde gjort før ) skrev hun det bare ned på et ark det vi ble enige om. jeg viste ikke en gang att det var noe sånn som skikkelige kontrakter. depositumet på hybelen var 4000 kr . det syntes jeg også var alt for mye men de skulle jeg jo få tilbake når jeg skulle flytte igjen så det var jo ok. etter å ha bodd der i ca to måner fant jeg ut att dette gikk ikke an. da jeg kom hjem fra skolen enkelte dager så stod døra inn til rommet mitt åpen. så etter noen dager så møtte jeg på henne i gangen ( felles inngang ) så sa jeg att etter jul så kommer jeg til og finne meg en ny plass og bo. da sa jeg jo fra om att jeg skulle flytte. det som stod i kontrakten var att jeg hadde tre måneders oppsigelse tid og ikke noe om att det måtte være skriftlig oppsigelse. ( føler meg lurt) men når januar kom å jeg skulle flytte så på stod hun att eg ikke hadde sagt i fra tidlig nok å at hun måtte beholde depositumet mitt. så sa jeg att det var uaktuelt men hun gidde seg ikke på det. hva skulle jeg gjøre jeg viste ingenting om regler eller noe. depositumet hadde hun oppe hos seg i en konvelut. for hun sa att det var like greit som å ha det i banken. da lurte hun meg igjen. i mars så var jeg lei av å diskutere med hun om å få pengene mine så jeg gidde hun konto nr mitt og fikk bare 500 tilbake. men jeg føler meg u-ferdig med denne saken. har jeg rett på pengene mine ? hva kan jeg gjøre ? Plis svar fort. trenger hjelp !!

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer