Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Får jeg kjøpt bolig med kun studielån?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Til neste år skal jeg endelig bli student. Det har vært en lang reise for meg å komme dit, og nå vil jeg gjøre ALT rett (er fra utlandet skjønner du...)! Jeg har veldig lyst til å kjøpe min egen leilighet for å så leie ut et rom til noen for å få hjelp til å dekke utgiftene.. MEN! Greia er at jeg har ikke jobb. Det eneste jeg vet av penger, blir selve studielånet. Jeg kan sikkert skaffe meg en deltidsjobb hos en fastfood eller matbutikk eller noe men det vet jeg ikke noe av enda. Er det mulig å få kjøp en veldig billig leilighet med studielånet? Siden jeg får i det minste utbetalt 3,000+ i måneden, kan ikke det gå til mitt eget bolig istedenfor noen andre sin? Jeg vet at banken sikkert kommer til å si 'nei, det stoler vi ikke på.' Men hvis summen til leiligheten er lav, og jeg kan få meg deltids pluss leie ut til noen andre..kan ikke det funke da? Jeg vet at det kommer regninger i tillegg til dette, mat, strøm, felleskostnader, kommunaleavgifter, nett, tv, møbler, transport og alt det der..men jeg vil helst betale til meg selv en å ha studielånet gå til noen fremmed.. jeg søker jobb nå også (går siste året på videregående) men i bygda her så er det litt vanskelig. er det muligheter for meg? eller må jeg bare drømme om å vinne lottoen? Jeg har så lyst til å få til dette men jeg vet ikke hvordan jeg kan få til det! Så dette er hva jeg lurer på for å gjør det litt enklere for deg: 1. Jeg vil kjøpe min egen leilighet 2. Jeg har bare 'studielånet' akkurat nå. 3. Vil leie ut et rom, pluss deltids jobb. 4. Skjønner hva som innebærer å ha egen leilighet, tror jeg kommer til å gjør det i det minste bra. 5. Vil så gjerne få det til!! haha Tusen takk på forhånd, vet at dette er litt latterlig sikkert men jeg har lest litt på det på nettet og tror at det er en bra måte å sikre seg for framtiden.

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer