Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hva slags rettigheter har vi med tanke på bolig?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på hvilke rettigheter jeg og min samboer har ang. bolig? Jeg er 19, han 23. Vi venter vårt første barn i Februar og bor i Tromsø fordi jeg studerer her (han er 50 ufør, og går på arbeidsavklaringspeng), men er begge folkeregistert i Finnmark. For tiden leier vi en ett - roms hybelleilighet på 25 kvm via studentsamskipnaden i Tromsø, noe som er altfor lite når vi blir tre. Grunnet boligmangel og høye leiepriser har vi ikke klart å finne noe på det private markedet. Selv om vi står på venteliste på større bolig hos studentsamskipnaden er det svært liten sjangse for at vi faktisk får noe større der (samtale med de). Vi har prøvd det meste for å finne noe større selv, og jeg ser ikke hvordan vi skal klare det. Kan vi få kommunal bolig? Må vi da folkeregistrere oss her begge to? Kan min formue (ca.200 000 kr.) gjøre at vi ikke får noe? Finnes det eventuelt noen andre alternativ?

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer