Hopp til hovedinnholdet

Jeg er syndebukken hjemme, og Pappa slår meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jente på 14 her eg har veldi store problemer hjemme pappa slår meg og lillesøsteren min ler av d. jeg er "syndebokken i familie og eg vett iche ka eg ska gjør eg vil helst flytta te fosterhjem og pappa vil det også. jeg har kontakt me barneverne men jeg er ikke 100 prosent sikker om pappa vil det når de er på tiden vis han iche vil får eg gå alikevell? og det er komt så langt at eg har prøvd å ta selvmord. så jeg takler det iche ka kan eg sei te barneverne og kan eg greia å få meg vekk herifra uten at pappa kan gjørt motstand ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

 

Så bra at du har tatt kontakt med ung.no, og forteller hvordan du har det. 

 

Du skriver i eposten din at du har problemer hjemme og at din far slår deg. Videre skriver du at du føler deg som «syndebokken» i familien, og at du har forsøkt å ta selvmord. Jeg syntes forholdene du beskriver høres svært alvorlige ut, og barn skal ikke ha det slik i sitt eget hjem. Din far har ikke lov til å slå deg, og jeg syntes det er viktig at du får den hjelpen du har behov for. Dette for at du skal kunne føle deg trygg, og få hjelp til det du sliter med. 

 

Du skriver at du har kontakt med barnevernet, noe som er bra. De kan hjelpe både deg og familien din.  Det høres for meg ut som at du klarer å snakke litt med barnevernet, men at du ikke klarer å si alt og at du nå lurer på hva du må fortelle dem? Det er viktig at du forteller barnevernet alt – både om volden din far utsetter deg for, at du ikke takler mer, at du føler deg som en «syndebokk» og om ditt forsøk på selvmord.  Om du ikke klarer å si det med ord, kan du kanskje skrive et brev til saksbehandleren din eller vise han/henne denne eposten? Det er viktig at barnevernet får høre hele din historie og hele din versjon, slik at de kan sette inn den hjelpen du har behov for.

 

Du skriver at du ønsker å flytte til et fosterhjem. Det er et tiltak som barnevernet må vurdere etter du har fortalt dem om forholdene i hjemmet ditt. Du spør om barneverntjenesten kan flytte deg bort fra hjemmet selv om din far gjør motstand. I noen tilfeller kan de det, dersom det er til barnets beste. Dette er også noe du må snakke med dem om.

 

Dersom du har flere spørsmål eller har lyst til å snakke kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116111 – det er gratis.

 

Hilsen

 

Alarmtelefonen for barn og unge

Tlf: 116111

www.116111.no

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra