Hopp til hovedinnholdet

Ung ufør, ønsker å flytte til Kina

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å flytte til Kina, men jeg har absolutt ingen anelse om hvordan denne prosessen foregår, da jeg ikke kjenner noen som har gjort noe lignende. Jeg er mottaker av Ung og Ufør fra Nav, og jeg lurte på om dette er noe som kan overføres, evt. fortsettes dersom jeg flytter, eller mister jeg retten? Håper dere kunne gi meg noen tips om hvordan dette gjøres og om dette er noe som kan realiseres.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Når det gjelder det å beholde din uførepensjon, så er dette noe du må ta opp med ditt lokale Nav-kontor. Flytting utenlands er en omfattende endring, og det er viktig at du får informasjon og råd som gjelder din konkrete sak før du bestemmer deg.

 

Det kreves store forberedelser før en eventuell flytting til Kina. I artikkelen under dette svaret finner du link til en del steder det kan være nyttig å kontakte i denne prosessen, selv om du ikke nødvendigvis ser for deg at du skal jobbe der. Det første du bør gjøre er dessuten å kontakte kinesiske myndigheter for informasjon om reglene for opphold og bosetting etc. Du kan kontakte Kinas ambassade i Oslo som gir deg oversikt over regeleverket og som vil kunne svare på om planene dine er realistiske eller ikke.

 

Lykke til!

Med vennlig hilsen Nav og utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra