Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan naboen flytte på de felles søppelbøttene?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg bor i en ellers hyggelig blokke med fire naboer i samme byg, ved siden av oss er det en liten blokke med fire leiligheter. Mellom disse to blokkene er det et litte inngangsåarti hvor de to boligenes søppeldunker står. (Det er mellom bulls gate 6 og bulls gate 5 i tønsberg hvis du vil sjekke kart). Igår kom jeg hjem og så at det plutselig sto masse søppeldunker rett utenfor soveromsvinduet mitt, i tillegg har vinduet vært åpent hele dagen så hele leiligheten lukter nå svært ille. Har prøvd å lufte i hele morges men det ser ut til at lukten sitter i veggene. Hva jeg så fant ut var at en beboer i bulls gate 6 hadde flyttet alle søppeldunkene dit. Jeg spurte hva som var grunnen til dette, svaret jeg fikk var at han var lei av at det var trangt mellom de to byggene da det var veien han brukte for å gå inn og ut. Jeg spurte så om han i det minste kunne ha gitt meg et varsel om dette, eventuelt banket på døra og spurt om det var greit så kunne vi ha funnet et annet sted å sette de dunkene. Svaret jeg da fikk var at han hadde tenkt å slippe et brev i postkassa men tenkte at det ikke var noen vits. Dette var selvfølgelig et litt provoserende svar, men jeg sa da at dette kan ikke være bra for helsa, både for meg og for min nærmeste nabo siden søppelet da er rett utenfor soveromsvinduene. Han svarte så at hvis jeg eller noen andre her ble syke av dette så var det ikke hans problem. Jeg er nå nysgjerrig på hvilke lover og regler som gjelder i slike saker? Jeg har prøvd å lete på lovdata (skjønt siden er lite brukervennlig) og fant Grannelova som sier: § 2. Ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimeleg eller uturvande er til skade eller ulempe på granneeigedom. Inn under ulempe går òg at noko må reknast for farleg. Jeg lurte da også på om dette faller inn under den loven da søppeldunkene slik sett er helseskadelig for meg, min familie og min nærmeste nabo?

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer