Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Ønsker å flytte for meg selv. Kan jeg få bostipend?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har tenkt til å fullføre vgs til høsten, da jeg bare gikk det første året som jeg ikke fikk fullført. Akkurat nå bor jeg i en liten leilighet med mamma og samboeren hennes, og det er ikke bra for meg å bo her lenger, ihvertfall ikke i 3-4 år til. Jeg er veldig isolert her, og trenger eget pusterom. Jeg har forstått det slik at jeg må oppfylle ett av disse kravene for å kunne motta borteboerstipend: - Skolen ligger mer enn fire mil fra foreldrehjemmet - Du har mer enn tre timer samlet reisetid hver dag - Det er særlige forhold som gjør at du må bo borte under utdanningen Jeg oppfyller ingen av disse kravene. Er det likevel en liten mulighet for at jeg kan få noen som helst støtte til å bo for meg selv under utdanningen? Jeg har tenkt til å ta meg deltidsjobb ved siden, men det dekker langt ifra alle utgifter. Nødløsningen min var å flytte til Oslo for å gå på Sonans eller Akademiet, for da hadde kravet om avstand vært oppfylt, men nå har min far bestemt seg for å flytte nærme Oslo med enda en ny kjæreste. Så, jeg prøver bare å finne ut hvilke alternativer jeg har. Jeg tror det ville vært veldig bra for meg å ha mitt eget sted!

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer