Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli bundet av en avtale via epost?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sendte en Mail til utleier av en leilighet at jeg hadde lyst å leige leiligheten. Hun svarte: gratulerer du har fått leiligheten!! Jeg svarte: supert. Tusen takk. Samme dag sendte jeg henne en Mail om at jeg angret meg og ikke ville leie allikevel..jeg sa jeg syns det var litt for dyrt. Men da svarte hun meg at nå var jeg juridisk bundet, og at hun hadde bevis på en avtale via epostene vi har utvekslet. Jeg hadde jo aldri sagt tusen takk, dersom jeg trodde det var bindende... Jeg ville bare ha den i bakhånd!! Hun som jeg har sagt ja til, er selv leier der nå... Hun har fått ansvaret for å leie den ut, ettersom hun skal flytte ut en mnd før kontrakten hennes går ut. Hva skal jeg gjøre for å komme meg ut av dette? Jeg har jo ikke signert noe som helst. Kan huseigar hjelpe meg? Kan han evt bryte avtalen vår??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra hva du skriver er det en begrenset epostutveksling dere har hatt. Det er i og for seg riktig at man kan inngå en bindende avtale også ved epostkorrespondanse, men det vil være en litt mer sammensatt vurdering. Momenter kan være; hadde dere noen kontakt på forhånd, hvor mye av leiekontrakten var kjent for deg, var personen du hadde epostkorrespondanse med i det hele tatt i en posisjon til å inngå en avtale med deg, hvor raskt du angret deg osv, med andre ord - er det gitt et forpliktende tilbud, og en bindende aksept? Uansett har du ikke så mye å tape på å avvise krav om husleie om du uansett ikke har tenkt til å flytte inn. Om du gjør dette må utleier eventuelt ta ut søksmål for å få en dom på at du har plikt til å betale husleie, og eventuelt for hvor lenge. I den forbindelse vil utleier måtte bevise/sannsynliggjøre at dere inngikk en bindende avtale. Det vil i den forbindelse også ha stor betydning om utleier har forsøkt å finne andre leieboere i etterkant av at du gjorde det klart at du ikke ønsket leiligheten likevel.

Om dettte ikke løser seg ved at du gjentar at du mener du ikke er bundet av avtalen bør du vurdere å oppsøke juridisk bistand. Dette kan du eksempelvis få ved å kontakte Leieboerforeningen, Juss-Buss eller JURK.

 

Med vennlig hilsen
Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett