Opplever fysisk og psykisk vold hjemme, ønsker å flytte ut. Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Opplever fysisk og psykisk vold hjemme, ønsker å flytte ut.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! På grunn av psykisk og fysisk vold hjemme, ønsker jeg å flytte hjemme fra når jeg skal begynne på videregående skole. Jeg føler at kranglingen hjemme ødelgegger for meg på skolen, og at det fører til at jeg får dårlige karakterer. Problemet er at jeg redd for at jeg ikke har nok penger til å betalte leie,strøm,mat osv. Jeg har lest at man kan få bortebperstipend, men vet at under 5000kr ikke er nok til å betale alle utgiftene. Foreldrene mine bor sammen og har høy lønn/formue, så derfor vet jeg at ikke får så mye stipend fra før. Har heller ingen særlig mulighet for jobb med tanke på at jeg har nok med skole og trening fra før. Hvordan skal man ha mulighet til å betale alle utgiftene? Vet at mamma og pappa ikke vil betale noe, for de bryr seg ikke så mye om meg, men jeg føler at det er viktig at jeg kommer meg unna hjemmet mitt, så det er veldig viktig for meg å flytte ut!

account_circle
AKTUELT NÅ

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer