Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Har foreldrene mine lov til å nekte med å søke på NTG fordi jeg da må flytte alene? Får foreldrene mine tilbud om ny jobb hvis de ønsker å flytte sammen med meg?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg skal begynne på videregående skole til høsten. Jeg ønsker å søke på NTG. Det medbringer at jeg må flytte hjemmefra. Foreldrene mine er usikre på hvordan jeg kommer til å klare meg boende alene, og er usikre på om dem vil la meg søke på den skolen. De sier det ikke er på grunn av penger, for det har vi mer enn nok av. Har foreldrene mine lov til å nekte med å søke på NTG fordi jeg da må flytte alene? Får foreldrene mine tilbud om ny jobb hvis de ønsker å flytte sammen med meg? Jeg har snakket med karriere-veilederen min, men han hjelper meg ikke så mye når det gjelder dette.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer