Hopp til hovedinnholdet

Gutt 15 år. Jeg liker å bruke G-streng. Hater å bruke boksere.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg liker å bruke gstreng. Mange syntes det er homo å bruke det. Hva skal jeg gjøre? Jeg hater å bruke vanlige boksere. Hvordan skal jeg si til foreldrene mine at jeg vil bruke gstreng?

Besvart 18.01.2019 12:55
 

Svar
Hei!

Det er helt greit at du liker å bruke G-streng.

Det er ingen fasit på hva slags undertøy man må eller bør bruke. Det er opp til hver enkelt gutt eller mann.

I samfunnet rundt oss, er det ofte forventinger til hvordan vi helst bør være og kle oss. Om man velger å bryte med dette, kan man oppleve at andre reagerer og at man blir satt i "bås". 

Hva andre tenker og mener bør ikke være viktig for de valg du tar. Om du ønsker å bruke gstreng, kan du fritt skaffe deg det, og ikke noe andre har noe med. 

I utgangspunktet trenger du ikke å måtte snakke med foreldrene dine om at du vil bruke gstreng. Hva om du kjøpte deg et par og bare begynte å bruke det? Er du redd for hva de vil si? Er du redd for at de også skal tenke det samme som mange andre gjør, og at det er homo?

Om du synes det er vanskelig å gjøre det på denne måten, vil jeg anbefale deg å si det som det er, at du ønsker å kjøpe gstreng, fordi du ikke liker å bruke boxer. 

Om du føler deg usikker, kan du også snakke litt med helsesykepleier på skolen.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar