Hopp til hovedinnholdet

Blir redd av å se skumle serier/filmer

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har sett forskjellige filmer/serier men når noe skummelt dukker opp hjemsøker tingen meg. Det føles ut som at skyggen/tingen sitter eller står rett bak meg eller er i nærheten. Jeg vet jo at det ikke er noe der men jeg skremmer meg selv med det. Jeg kan få. Flere mareritt av den tingen. Nå nylig så jeg på riverdale(en serie på Netflix). Der kom det en ekkel ting. Den var en slags skygge med et kuhode eller noe sånt. Nå føles det ut som at den tingen står i vært eneste vindu i nærheten. Jeg vet at jeg ikke burde se på dette men vennene mine vil at jeg skal se på det. Har dere noen tips som får meg til å ikke tenke på det. Jeg vet jo at det er best å slutte å se på sånne filmer men vis jeg gjør det fortsetter jeg jo å huske de andre tingene jeg har sett.

Besvart 03.02.2019 18:56
 

Svar
Hei

Jag har ikke så veldig mange råd til deg utenom å slutte å se slike skumle serier og filmer. Noen tåler det bedre enn andre. De får ikke slik bilder i hodet etter på og blir like redd som det du beskriver her. 

Det du skal vite er at det er helt normalt å bli redd av å se skumle ting på tv eller film. Det varierer imidlertid hva den enkelte synes er skummelt eller ikke. Ofte kan det være fint å snakke med noen om det du har sett eller opplevd. Dette vil i mange tilfeller være med på å "sprekke boblen" og gjøre opplevelsen mindre skummel. Forsøk å snakke med en venn, med mor eller far eller med helsesøster på skolen din. Her vil du få hjelp til å se på det dette virkelig er - nemlig kun en film. Ved å prate om de bildene du får opp i tankene dine, vil gjøre at de lettere blekner.

Lykke til.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar