Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg passe inn og bare være meg selv?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 13 og går i en klasse som er kjepe fin men det er noen som tror dei er kulere en andre. og da føler du deg litt utenfor fordi dei andre er jo kulere og får mer opmersomhet. så jeg da hva skal jeg gjøre vere meg selv eller vere falsk som dei andre er.. hilsen jente 13

Besvart 17.02.2019 04:19
 

Svar
Hei Jente 13år!

Dette forstår jeg kan være et sårbart tema for deg, så jeg skal prøve og svare deg så godt jeg kan. Det du lurer på er desverre ikke et sjeldent spørsmål blant unge, men det er flott at du innser at du har et valg! Selvom det ikke nødvendigvis er det letteste alternativet, så er det beste å være deg selv. Du skriver selv at du føler at du må være falsk for å passe inn og det høres ikke ut som at du vil være komfortabel med. Mitt beste tips vil være at du er deg selv og at du leter etter de menneskene (uansett hvor få det måtte være) som setter pris på deg for den du er! Vi er jo til syvende og sist alle sammen mennesker, og det er viktig at hver av oss trives med oss selv i vår egen kropp. 

Kanskje setter du veldig pris på når andre gir deg oppmerksomhet? Men dersom du får oppmerksomhet bare fordi du oppfører deg falskt, er det virkelig du som får oppmerksomheten? Vær deg selv og prøv å ikke tenke så mye på hvor mye oppmerksomhet du får, det blir veldig slitsomt etterhvert. Det er ikke alltid så lett å tro på, men du er mer enn god nok akkurat som du er og det er andre som setter stor pris på deg for å være akkurat du! 

Vedlagt ligger det noen artikler som jeg håper kan gi deg noen ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Ønsker du å være med i den kule gjengen?

Kul gjeng (www.colourbox.com)

Føler du deg litt utenfor iblant? Er du ikke en del av den «kule» gjengen? Skulle du ønske at de kule inkluderte deg oftere?

Frykt ikke! Du er ikke alene. De fleste føler seg iblant litt utenfor. For de fleste er nemlig ikke en del av den kule gjengen.

Skrevet av ungdomsjournalistene Lars Ingar og Dina.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar