Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye tid bør man bruke på mobilen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år og jeg lurer på om hvor mye tid det er lurt og bruke på mibilen hver dag? Jeg bruker somregel 3-4 timer med mobilen hver dag. Jag har selfølgelig dager hvor jeg skal noe eller jeg ikke har tid til og sitte så mye på mobilen. Jeg føler jeg selv bruker fornye tid på mobilen og jeg merker det går utover enasjien min hver dag, spesielt når jeg skal på skolen. Nesten hver kveld ligger jeg på mobilen til klokken nermer seg 00:00! Og når jeg våkner er jeg sliten, lite motivert og angrer veldig på att jeg ikke tokk meg muligheten til og sove istede. Skjerm tiden min går utover lekser og demper motivasjonen min så mye att jeg nesten ikke gidder og gjøre noe lekser. Assa jeg vet ikke om 3-4 timer er så mye egenklig, men jeg føler att det er får mye for meg. Jeg ønsker og kjerpe meg på dette fordig jeg byene på ungdomsskolen snart og vet hvor mye tid utdanning tar. Hilsen Jente 13! (PS: Dere har hjolpet mange av mine venner, TAKK.)

Besvart 22.02.2019 14:05
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Det finnes nok ikke noe generell fasit på hvor mye tid man bør bruke på nett. Men hvis du føler at det begynner å gå utover andre ting, lekser, så er det et tegn på at du bruker for mye tid. Du sier også at det går utover søvnen din og det er noe du burde være forsiktig med. Det har innvirkning på hvordan man har det dagen etterpå og hvordan man presterer i ulike situasjoner.

Jeg tenker det er lurt å snakke med foreldrene dine om dette. Kanskje dere kan finne noe regler sammen som gjør at det blir lettere å legge fra seg mobilen når du skal gjøre lekser og særlig etter at du har lagt deg. Begynn med å finne et tidspunkt på kvelden når du ikke lenger skal bruke mobilen.

Lykke til!

Hilsen Medietilsynet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lett for å bytte ut leksene med sosiale medier?

Gutt som ser på mobilen sin (www.colourbox.com)

Fem gode tips til deg som bare kjapt skal sjekke Snapchat eller Instagram før leksene - men som blir der.

Les mer

Bruker du for mye tid på Facebook?

Og blir det i meste laget, har vi noen tips til deg!

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar