Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke være med på fremføring med gruppen min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jente 15 år, og redd! Har reiseangst og litt sosialangst, pga en reise jeg måtte ta, ble tvunget til å gjøre noe jeg synes var ugreit! Det er en lang historie, men hvertfall, så er jeg redd for å få anfall, og skal på en står messe på torsdag, som jeg egt andri ville. Og sa ifra til de på gruppa mi, at jeg ikle ville...og nå driver de å sier at jeg må. Og jeg tørr virkelig ikke, for har også veldig kraftig sceneskrekk! Og må mest sannsynlig stå foran 1000 folk, og det greier jeg ikke! Skal snakke med psykolog om angsten og anfallene (jeg kollapser helt, og røren meg ikke) Hva skal jeg gjøre? Angsten blir bare verre når jeg må gjøre noe jeg ikke tørr! Har skjedd før! Jeg greier ikke, og jeg har grudd meg så lenge! Og jeg får verre karakter enn de på gruppa mi, pga angsten og sceneskrekken, jeg synes ikke dette er så rettferdig, fordi jeg sier at jeg ikke tør, men de hører ikke helt! Hva skal jeg gjøre?

Besvart 26.02.2019 11:00
 

Svar
Hei

Dette høres ikke lett ut for deg, og jeg skjønner at bare tanke på messen og det som skal skje stresser deg.
Du beskriver at du har så sterkt angst at det har gitt deg anfall, og at du skal snakke med psykolog om dette. 
Situasjonen nå er den at du presses av de andre i gruppen din til å bli med på noe du absolutt ikke ønsker å ta del i. Bare tanker på det som skal skje skaper angst.
Når situasjonen er som den er, så tenker jeg at du må snakke med læreren din om det. Du har en god grunn til å slippe dette, og det bør bli tatt hensyn til. 
Siden det er kort tid til messen, er det viktig at du tar tak i det allerede i dag eller morgen, slik at du får snakket med læreren din.
Forklar situasjonen din, fortell at du sliter med angst og anfall og skal snakke med psykolog, og at du ikke er klar for å stå på en scene foran mange mennesker. 
Det er også lurt at du snakker med foreldrene dine om hvordan du har det, slik at de kan støtte og hjelpe deg.
Når det gjelder karakterer, så finnes det kanskje andre måter å løse dette på uten at det skal gå ut over karakteren din. 
Snakke med læreren din, og fortell hvordan du har det. 
Så vil dette helt sikkert løse deg på en god måte.

Jeg legger ved noen artikler som kan være til nytte for deg.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar