Hopp til hovedinnholdet

Hvordan merker jeg at jeg har ADHD?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente på 14år hvordan merker jeg at jeg har ADHD? Jeg kan bli fort sur og sliten

Besvart 27.04.2019 08:47
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Det er ikke så lett å vite om en har ADHD. Som du ser i artiklene er det forskjellige tegn over tid som kan vise om en har ADHD. Du kan lese artiklene og få god informasjon om ADHD.

Det er forøvrig vanlig at en er sur og at en blir sliten! Det er vanlige, menneskelige reaksjoner som alle har. 

I puberteten kan det være ekstra vanskelig. Følelsene svinger. I det ene øyeblikket er alt greit og fint, og i det neste kan en både bli sur, lei seg, trist og føle seg tappet for energi. Mange blir også raskt sinte. Sinne kan gå over i tristhet, at man blir lei seg. 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier om hvordan du har det. Det er fint å snakke med fagperson. Da kan en få gode innspill og spørsmål som gjør at en forstår mer av seg selv, at en blir bedre kjent med seg selv. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

André (15) om det å ha ADHD

André er en av de ca 30.000 barn og ungdom som har ADHD i Norge. ung.no har fått møte André. Hvordan er det egentlig å ha ADHD?

Les mer

Ane har ADHD

20-årige Ane fra Stavanger er jente, og har ADHD. På utsiden ser hun ut som ei vanlig jente. Om dagen jobber hun som elektrikerlærling, og på kvelden henger hun med venner. – Men Ane har ADHD, en diagnose folk flest gjerne ser på som en guttegreie.

Les mer

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar