Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har helsesøster/helsebror byttet navn til helsesykepleier?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hvorfor har helsesøster/helsebror byttet navn til helsesykepleier? Føler det gjør det så mye mer tabu å gå dit da…

Besvart 30.04.2019 10:30
 

Svar
Hei!

Grunnen til at helsesøster har endret tittel til helsesykepleier var blant annet fordi man ønsket en kjønnsnøytral tittel. Helsebror var ingen tittel, men noe som noen av de mannlige helsesøstrene kalte seg fordi de var menn.

Ved å bytte til en kjønnsnøytral tittel håper man at flere menn vil søke seg inn på utdanningen for å bli helsesykepleiere. Det er nemlig slik at det er en sterk overvekt av kvinner som er helsesykepleiere, og det ønsker man å gjøre noe med.

En annen grunn til at man byttet tittel er for å tydeliggjøre at helsesykepleiere også er sykepleiere med spesialutdanning. Man ønsket å få frem hva slags kompetanse helsesykepleiere har. 

Det er synd at du opplever det som mer tabu å gå til helsesykepleier. Jeg skulle ønsker du hadde skrevet litt mer om det, for det er interessant for oss å høre. 

Jeg vil selvfølgelig oppfordre deg til å gå til helsesykepleier likevel hvis du har behov for å snakke med noen. Fortell gjerne at du synes det er mer tabu nå og del tankene dine rundt det med helsesykepleier.

Du kan lese mer om tittelendringen i denne artikkelen.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål på ung.no?

Hvem svarer på ung.no?

ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom, og vårt mål er å være der for deg som trenger hjelp og råd. For å klare det, har vi knyttet til oss en mengde dyktige folk i vårt fagpanel.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar