Hopp til hovedinnholdet

Hvordan gjøre det slutt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 17 år og har en kjæreste. Hun er 15 år.Hun sliter med angst og deprisjon. Jeg vet ikke om jeg fortsatt har følelser for henne eller hvordan det er. Vi har vert sammen i ca 1,5 år. Jeg er ikke helt sikker på om jeg vill ha kjæreste eller ikke. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal slå opp, det er så vanskelig siden hun sliter en del. Hun har sakt mange ganger at hun ikke vill leve uten meg og jeg er redd for at hun isåfall vill ta livet sitt om jeg gjør det. Jeg vill ikke såre henne for mye og vill gjerne hjelpe henne også. Men jeg vill ikke være sammen med henne lengere. Hvordan kan jeg gjøre det slutt på en ordentlig og minst sårbar måte?

Besvart 05.05.2019 21:11
 

Svar
Hei

Det å gjøre det slutt i et forhold kan være vanskelig nok, og jeg skjønner at du i tillegg opplever et ansvar for kjæresten din når hun sliter med seg selv. Samtidig er kanskje det aller verste for dere begge det å bare "holde ut" i et forhold som du ikke ønsker lengre. Et fohold må basere seg på følelser fra begge. Jeg tenker derfor du bør gjøre det slutt dersom det er det du tenker er rett. 

Det er viktig å være ærlig når du snakker med kjæresten din, og at du ikke bare skriver en melding medn snakker med henne face to fece. Men du kan likevel ikke ta ansvar for at kjæresten din sier hun ikke kan leve uten deg. 

Jeg vil foreslå at du snakker med en god venn, eller med helsesykepleier om saken. Det er ofte godt å få litt støtte og vite at du har noen som vet. Ikke minst kan det være godt å ha den støtten også etter at du har gjort det slutt. Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar