Hopp til hovedinnholdet

Har jeg en falsk venn?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om jeg har en falsk venn, den vennen jeg tror er falsk snakker bare med meg hvis ikke den andre vennen hans er der, han finner på unskyldninger til å ikke finne på no og finner på no med andre, han dropper å være med meg for å være med andre når vi avtalte først, de andre vennene mine klager over at han er en dårlig venn, en annen venn jeg har kaller meg tjukken og styggen hvis jeg vinner over han i noe, så når jeg kallte han en falsk venn ble han sur og ville ikke være venn med meg, han ble også sur fordi jeg trudde jeg var tjukk, når det var han som kallte meg det Er de ekte venner? Setter pris på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det hørtes ut som om han ikke er en god venn, hvis han bare er med deg når han ikke kan være med de andre. Dere kan likevel være ekte venner. Det kan hende at han er usikker på seg selv og oppfører seg rart pga. dette. Med litt tid, så kan det hende at dere er veldig gode venner. Du skal så klart ikke sitte å finne deg i at han er en dårlig venn, bare fordi han er usikker eller lignende, men det er ikke så mye du får gjort med oppførselen hans. Det du kan gjøre er å si ifra, og det har du gjort. Kanskje det da går opp et lys for han sakte men sikkert, og han begynner å sette litt mer pris på deg :-) 

Når det kommer til han som kaller deg tjukken og styggen, så er dette hvertfall fordi han er misunnelig og sjalu. Derfor synes jeg ikke du skal bry deg om det i det hele tatt! Det kan fortsatt hende at dere er ekte venner, det vil nesten tiden vise. Noen er mer usikre på seg selv, og da gjør og sier man rare ting. Noen sier og gjør rare ting, selv om de er veldig sikre på seg selv. Så jeg tror absolutt at dette kan være ekte venner, du kan jo stille deg spørsmålet om hvor mange ganger de har stilt opp for deg når det har vært noe, eller om du tror de hadde gjort det nå? :-) 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar