Hopp til hovedinnholdet

Mamma lar meg ikke gå ut

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, hva kan jeg gjøre hvis mamma kje vil la meg gå ut med venner? Hun sier alltid nei men når jeg er hos pappa sier han alltid ja. Jeg føler at mamma kje stole på meg som hun burde.. Hvordan kan jeg overtale henne?

Besvart 13.02.2018 15:46
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når det er ting som er vrient.

Jeg skjønner at det kan være forvirrende når foreldrene dine gjør ulike ting. Jeg tenker at du bør sette deg ned med moren din og ha en ordentlig samtale der dere lytter til hverandre. Det er et poeng at du tar opp dette når det er grei stemning. Start med å avtale tidspunkt for samtalen. Du kan prøve å være nysgjerrig på hva det er moren din er redd for ved å la deg gå ut. Og du kan si at du har et ønske om at hun skal stole på deg. Forhåpentligvis klarer dere å finne en løsning som begge parter kan godta.

Lykke til

 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar