Hopp til hovedinnholdet

Hva er pensjonsgivende inntekt? Har jeg rett på penger ved fødsel?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, det er noe jeg lurer på. syntes mange av svarene dere gir er veldig hjelpsomme. Jeg jobber nå idag med en inntekt på 80 tusen i året kun, fordi jeg går på skole utenom. Jeg er sammen med en elektriker på 21 år, så han har god inntekt. Det jeg lurer på er ang pensjonsgivende inntekt som er et krav til å få pensjonspenger når vi får barn, jeg har lenge ikke helt forstått hva det menes med det. om jeg får penger, eller om jeg ikke får fordi jeg har for lav inntekt ? Hva er pensjonsgivende inntekt ? Er det bare at jeg har en jobb og har en fast inntekt ? Har jobbet fast med denne lønnen i 2 år nå, og stiger i mars igjen slik at det blir 102 tusen ca i året, har jeg noe rett på pensjonspenger eller ikke ? :-/ Det er veldig skummelt og ikke vite noe om, og vet ikke helt hvem andre jeg kan spørre fordi jeg får ikke helt konkret svar tilbake.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Pensjonsgivende inntekt går i grove trekk ut på hva som gir grunnlag for opptjeningen din for pensjon til senere i livet. Pensjon er regulert av Folketrygdloven og hører under NAV sitt regelverk. For mer informasjon angående pensjon bør du ta kontakt med NAV servicetelefon  800 33 166.

 

For å ha krav til penger ved barnefødsel må du ha hatt inntekt i minst 6 av de siste 10 måneder. Dette er også noe som er regulert av Folketrygdloven og NAV sitt regleverk. 

 Med hilsen

 

 

 

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i

 

 

 

samarbeid med Ung.no

 

 

 

 

 

 

 

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne e-post kun er veiledende kortinformasjon.

 

 

 


Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om diverse


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre