Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Er det farlig å sniffe Doc halspastiller?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Vet dette kanskje virker som et useriøst eller dumt spørsmål og at det kanskje ikke passer inn under temaet doping, men er seriøs og mener det jeg skriver. Noen venner av meg driver å sniffer ulike ting (kan være alt fra godteri til kritt), de sier det ikke er farlig så jeg prøvde å sniffe DOC halspastiller mens jeg hadde tett nese. Nå har jeg gått fra renne nese til helt tørr nese. Føler meg dårlig og har vondt i hodet. Var syk fra før av, men føler meg veldig dårlig. Er det farlig å sniffe DOC halspastiller? Vet at de inneholder mye menthol og slikt så det er derfor jeg spør.

Besvart 19.05.2017 16:46
 

Svar
Hei

Knuser og sniffer du Doc halspastiller kan du riskere å få  irriterte slimhinner i nesen. Det kan være svært ubehagelig, selv om det kanskje ikke er veldig farlig. At du føler deg dårlig og har vondt i hodet kan nok like gjerne skyldes at forkjølelsen har utviklet seg eller du har fått problemer med bihulene. Generelt fraråder vi deg å sniffe noe som helst. Selv om det du sniffer ikke gir ruseffekt kan det ha skadevirkninger på mage , lever , slimhinner etc.

 

 
Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sniffing

Lim

Sniffing kan defineres som dyp innånding av flyktige stoffer for å oppnå rus. Løsemidler og drivgasser/lightergass er eksempler på stoffer som blir sniffet. Den akutte forgiftningsfaren knyttet til sniffing av slike produkter, vil i stor grad være av samme karakter. Hjertestans er den vanligste årsaken til plutselig død ved sniffing.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping