Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvor kan jeg få tak i Ritalin/Aderrall?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som sliter veldig mye med konsentrasjon, men har ikke adhd. Hvor kan jeg få tak i Rirtalin/Aderrall? Vet konsekvensene er sterke og at jeg kan bli avhengig, Bor i en storby, men er så vanskelig siden jeg ikke kjenner mange folk.

Besvart 12.10.2017 19:47
 

Svar
Hei

Hvis du ikke har ADHD vil du ikke få resept på Ritalin. Jeg vil på det sterkeste ikke anbefale deg å få tak i det på det ulovlige markedet. Som du selv skriver kan du bli avhengig. Å starte med medisin som er avhengighetskapende kan få alvorlige konsekvenser for deg. Da er det bedre at du lærer deg å leve med at du har dårlig konsentrasjon. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med din fastlege. Har du blitt vurdert for om du har ADHD? Uansett kan du ta opp med din lege at du har dårlig konsntrasjon og hva du eventuelt kan gjøre med det. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping